1300 Paketića za novooperisane žene u BiH

1300 Paketića za novooperisane žene u BiH

U 2024. godini Think Pink - Zajedno smo jedno pripremila 1300 Paketića za novooperisane žene u BiH u tekućoj godini

Već više od 15 godina, organizacija Think Pink - Zajedno smo jedno finansira, priprema i distribuira Paketiće za novooperisane žene od karcinoma dojke (mastektomija, jednostrana/obostrana) širom države.

Ove godine smo, zahvaljujući registracijama za Race for the Cure i prijateljima i partnerima projekta Think Pink Paketići za novooperisane žene od karcinoma dojke u tekućoj godini, obezbijedili 1300 Think Pink Paketića.

Think Pink Paketići su veoma značajni za žene operisane od karcinoma dojke u post-operativnom periodu zbog svog sadržaja sa neophodnim preparatima, edukativnim materijalima izrađenim od strane stručnjaka, te dodatnim sadržajima koji im istovremeno olakšavaju prolazak kroz post-operativni proces, te šalju poruku da mislimo na njih i da nisu same u svojoj borbi.

Sadržaj Think Pink Paketića u 2024. čine:

  1. Pamučna prsna proteza                                
  2. Kantarionovo ulje             
  3. Ljiljanovo ulje 
  4. Mehlem za njegu kože 
  5. Loptica za vježbanje ruke     
  6. Priručnik Pitajte svog doktora
  7. Priručnik za ishranu pacijenata/ica oboljelih od karcinoma dojke
  8. Priručnik Odabrani prirodni proizvodi za samoliječenje i pitanja o njihovoj upotrebi
  9. Metalni broš u obliku roze vrpce
  10. Potkošulja Alma Ras
  11. Preparat za njegu kože LaRochePosay
  12. Jastučić u obliku srca

Paketići se distribuiraju putem udruženja pacijentica okupljenih u Think Pink Mreži i Kliničkih centara u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost pripremljenog sadržaja je 110.000KM. Našu dugogodišnju aktivnost realizirali smo zahvaljujući registracijama građana i građanki za Race for the Cure, organizaciji Think Pink Europe i poklonima naših partnera i prijatelja projekta Alma Ras i La Roche Posay.